Mézesfalás
Készítsd el a mézeskalács alapanyagait, majd keverj hozzá 2 dl tejet. Adj hozzá egy kis mézben és tejben forralt áfonyalekvárt.
Mikor ezt elkészítetted, kerek vagy más formában 25 percig süsd! Jó étvágyat kívánunk!
(Beküldte: Bernadett & Dalma)
Varázsturmix
Hozzávalók:
1 banán tej
Turmixold össze!
(Beküldte: Keszthelyi Eszter)
Barnasüti
Hozzávalók:
7 dkg vaj 15 dkg cukor 25 dkg liszt 1 sütőpor 4 dkg kakaó 3 dl tej 2 kanál tejföl
Az egészet egybeöntjük és megkeverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk és megsütjük. Ha kész, meg lehet kenni egy kicsi lekvárral.
(Beküldte: Vass Emese)
Voldemort kedvence
Hozzávalók:
- 1 db 1,5 literes szőlőlé (borszőlő) - 1 kis pohár vörösbor - 1 evőkanál cukor - 1 kiskanál méz
A szőlőlébe beleöntöm a cukrot, majd megkeverem. Keverés közben beleöntöm a mézet, majd a bort is. Ezt 1 perces intenzív keveréssel jól összekeverem, aztán közepes lángon felforralom, majd a hűtőben fél óráig hűtöm. Ezután kiteszem szobahőmérsékletre, és amikor megfelelő hőmérsékletű, már fogyaszthatom is!
(Beküldte: Painkiller)
Házimanó-süti
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor - 15 dkg vaj vagy margarin - 2 tojás - 30 dkg liszt - 1 sütőpor(20g) - 5 dkg darált dió - málnalekvár - só
A cukrot vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütőport, és a csipet sót, és végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kiskanál vagy nyomózsák segítségével apró halmokat rakunk egymástól távolra a kilisztezett, kivajazott tepsibe. 5 perc alatt 150-160 fokon sárgásra sütjük. A kihűlt sütiket málnalekvárral összeragasztjuk.
(Beküldte: Bianka)
Boszorkánykoktél
Hozzávalók:
- tej - cukor - 1 vaníliarúd - tejszínhab - fahéj
A cukrot beletesszük egy edénybe, és lassú tűzön hagyjuk karamellizálódni. Ekkor felöntjük a hideg tejjel, és addig kavarjuk, amíg fel nem olvad a karamell. A vaníliarudat félbevágjuk, és kikaparjuk a belsejét, majd a héjával együtt belefőzzük az italba. Pár perc főzés után levesszük a tűzről, bögrékbe öntjük, a tetejére tejszínhabot teszünk, és megszórjuk fahéjjal.
(Beküldte: Valentina)
Boszorkánysüti
Hozzávalók:
- 30 dkg háztartási keksz összetörve - 10 dkg mazsola - 10 dkg dió durvára vágva - 1 kocka Ráma - 2 egész tojás - 20 dkg kristálycukor - 3 evőkanál kakaó - minyonpapír
A kekszet, diót, mazsolát összekeverjük. Aztán egy másik edényben a Rámát felolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot és a kakaót. Az így elkészült masszát felrakjuk a tűzre és belerakjuk a tojásokat. Csak kis ideig kell főzni, aztán levesszük, és az egészet ráöntjük az elején összekevert "kekszre". Végül kanállal rakjuk minyonpapírokba. Jó étvágyat!
(Beküldte: Viola)
Mrs Weasley sütije
Hozzávalók:
- 100 g liszt - 1/2 csomag sütőpor - 100 g reszelt csoki - 50 g darált dió - 60 g cukor - 60 g margarin - 1 tojás - 1 evőkanál kakaó - kicsi tej
Keverd össze a hozzávalókat, nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki, és süsd meg!
(Beküldte: Borcsa)
Ghúl-koktél
Hozzávalók:
- málnaszörp - Bolero áfonyás italpor - víz - jégkocka
A málnaszörpből öntsünk a pohár aljába. Keverjük bele az italport. Öntsünk fel vízzel, és dobjunk bele a jégkockákkal. Bár tényleg hasonlít a vérhez, azért finomabb!
(Beküldte: Bianka)
Bűbájkoktél
Hozzávalók:
- 3db citrom - méz vagy cukor - 1 banán - 3 kivi - 1 narancs - vanílás cukor - tejszínhab
A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szeljük, majd kb. három teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot meghintjük vaníliás cukorral és tejszínhabot teszünk a tetejére. Nagyon finom magában is, de ajánlatos keksszel vagy piskótával fogyasztani.
(Beküldte: Nyeste Kinga)
Vajsör
Hozzávalók:
- 20 gramm vaj - 2 evőkanál cukor - fél liter tej - fahéj
A vajban megpirítom a két evőkanál cukrot, majd mikor már a cukor barnára pirult, felengedem fél liter forró tejjel. Állandóan kevergetve habzásig forralom, majd őrölt fahéjjal ízesítem.
Pazar vajsör
(ez valószínűleg jobban megközelíti az eredetit, ám sokkal nehezebb beszerezni a hozzávalókat!)
Hozzávalók:
- 20 gramm vaj - Root sör (édes, alkoholmentes angol sör) - kávétejszín
A vajat megolvasztjuk, a sört egy kicsit felmelegítjük, és alaposan összekeverjük őket. Ha még finomabb (és kalóriadúsabb) italt szeretnénk, hozzáadhatunk kávétejszínt.
Zabpehely
Hozzávalók:
- egy csésze zabpehely - fél csésze tej - pirított mandula (ízlés szerint) - aszalt sárgabarack (ízlés szerint) - mazsola - méz
Egy csésze zabpelyhet két csésze vízben felfőzök, csipet sót szórok rá, majd fél csésze tejjel sűrűre főzöm. Ízlés szerint cukorral, mézzel édesítem, majd meghintem apróra vágott aszalt sárgabarack- és manduladarabokkal.
Szilvaszósz
Hozzávalók:
- 10-12 érett szilva - cukor - fél csésze vörösbor - fahéj
A szilvát kimagozom. Egy lábosban két evőkanál cukrot pirítok. Amikor már szép barna színe van, beleteszem a magozott szilvát. Pár percig párolom, majd felöntöm fél csésze vörösborral (az alkoholtartalom a főzés során elpárolog). Őrölt fahéjat szórok rá, ha szükséges, mézzel ízesítem. Ezután összeturmixolom. Sült húsok mellé, vagy szilvásgombóc önteteként kiváló.
Töklé
Hozzávalók:
- sütőtök - méz - almalé vagy tej - őrölt szerecsendió vagy fahéj
Vágj ketté egy tököt, távolítsd el a magokat. A vágási felülettel lefele tedd a sütőbe egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon süsd kb. félórát-órát. Mikor evéshez elég puha lenne, vedd ki, szedd ki a belsejét, hagyd kihűlni. Majd botmixerrel pépesítsd. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis őrölt szerecsendió vagy fahéj is nagyon jól feldobja! |